Воведен во PrintCMR верзија 16.5v5, написите можат да се поврзат со адреси, така што вклучувањето на написи во товарните документи може да се обезбеди со сите видови кодови кои припаѓаат на таа адреса.
Ова може значително да ја забрза обработката на точните податоци и може дури и да спречи грешки.

Прочитајте овде како точно функционира ова.


увоз на односи-и-адресиОд верзијата 16.5v3, PrintCMR содржи едноставен увоз за да ги прочитате податоците за адреса од Excel.
Методот и логиката се објаснети подолу.
Функцијата за увоз е достапна само под MAC OS и Windows.


прекинувач-печатење-со-и-без-Различни форми (како што е CMR) се прилагодливи дали можат да се отпечатат со или без претходно печатена форма.

шаблони за пребарување и поставувањеПод копчето „Ново“, може да се најдат Шаблони со кои постојната карта може лесно да се удвои.

Овде ќе научите сè за употребата на „Шаблони“ во PrintCMR.

print-in-pdf-from-printcmr-16-Со доаѓањето на PrintCMR верзијата 16, сега е можно да се печати во PDF формат.
За комплетни CMR документи е убаво решение за испраќање вакви документи преку е-пошта.
Забелешка: само Windows и Mac!
Операцијата е тестирана со Microsoft Outlook и Mozilla Thunderbird.

printcmr-билно-мулти-корисникPrintCMR е стандарден "Единствен корисник", така што само еден корисник во исто време може да ја користи програмата.
PrintCMR исто така може да се направи Мулти-кориснички. Набавете Filemaker Pro за ова и ние ќе ви помогнеме на вашиот пат.

трансфер-printcmr-да-друг-вРедовно нашиот Helpdesk стигнува до прашањето како PrintCMR е да се префрли на друг (нов) компјутер.
Следете го ова упатство чекор по чекор и PrintCMR може да продолжат да работат со сите зачувани податоци.
Совет: Подгответе се за да добиете мемориско стапче или флеш диск.

еден-cmr-неколку пати-printinСо доаѓањето на верзијата 15.6v4, PrintCMR може да отпечати еден документ повеќе пати, вклучувајќи број на растечки редослед.
Ова овозможува повторувачки нацрт-законик во купишта на пример, 80 отпечатоци и процес во еден чекор.

whatsapp-op-de-ipad-het-werktWhatsapp е популарна програма за комуникација со други корисници на Whatsapp.
Се бара да користите телефон со SIM-картичка.
Значи, до неодамна, тоа не беше погодно за iPad.

Но, таа ситуација се промени на подобро!

PrintCMR верзијата 14.1v1 додаде функционалност во базата на податоци.
Можете да видите како работи тука!

verzendetiketten-en-de-zebra-gPrintCMR го поддржува создавањето на ознаки за испорака врз основа на CMR и AVC.

Оваа функционалност е опширно тестирана со користење на Zebra GK420d и одобрена.

Генерирањето и печатењето на етикетирањето е поедноставно од кога било!

printcmr-Визард-Зи-Хиер-Але-PrintCMR Волшебникот може да ги користи сите опции понудени од вашиот iPhone или iPad.

Сепак, Вашиот уред мора да биде правилно поставен.

Овој дел ви кажува како!

ondersteuning-zebra-imz-320-moPrintCMR верзијата 13 ја поддржува употребата на етикети печатач.

Zebra iMZ-320 може да се користи со iOS уреди преку Bluetooth.

het-instellen-van-printcmr-оп-Ова ни вознемири. Се чини дека имаат различни матрични печатачи со тешкотии со кои се соочуваат PrintCMR. Всушност, Виндоуз е виновник.
MS Office се чини дека може да контролира повеќе поставувања кои другите програми на Windows не можат да пристапат.

Ние купивме Oki Microline 3390 печатач на eBay за да го испитаме овој проблем.
Успеавме правилно да го поставите овој печатач.
Се надеваме дека нашето решение ќе работи и за вас!

printcmr-voor-er-bij-erg-eenvoКако Кола светлината, која нуди одличен вкус на кола без шеќер, PrintCMR е достапен без инсталација проблеми!

Ако сте заинтересирани PrintCMR, основната ИКТ технологија дефинитивно нема да предизвика никакви иккупи.

de-iphone-of-ipad-als-kopieeraНа iPhone и на iPad се покажаа како целосно опремени компјутери. Една корисна апликација е дека тие можат да се користат како фотокопир.
Едноставноста со која оваа апликација ви овозможува да направите совршени копии од вашите документи за хартија ќе ве зачуди.

PrintCMR mail е опција која ви овозможува да ги разменувате сите PrintCMR документи со други PrintCMR корисници.

Размислете за ситуацијата во вашата канцеларија каде што уредно сте ги создале вашите документи. PrintCMR mail може да се користи за испраќање на документот до вашиот iPhone на возачот, кој тој може да го користи за печатење на документот на неговиот печатач. По потписот, документот може да се испрати преку е-пошта, за да ги имате сите потребни информации во канцеларијата за да генерирате фактура.

Овој дел детално ја објаснува оваа опција.

aanschaf-printcmr-zo-werkt-datСакате да започнете да го користите PrintCMR. Овој дел ја објаснува инсталацијата, пробниот период и конечниот купувач.

toetsenbord-voor-iphone-of-ipaiPhones и iPads се корисни уреди.

Што првично започна како телефон е сега целосно опремен компјутер.

Но, дали ви е потребна уште поголема погодност?

Нашиот совет: тастатура!

de-update-procedure-zo-gaat-daСледниве совети објаснуваат како работи постапката за ажурирање.

PrintCMR го користи наместениот производ на FileMaker.
Затоа, некои аспекти на постапката за ажурирање се малку невообичаени.