Печатете го дигиталниот товар. PrintCMR е одобрена од главните добавувачи на документи.
Бесплатен пробен период од 14 дена: започнете со користење на програмата веднаш!

vrachtbrief-cmrPrintCMR е именуван по еден од најчесто користените документи за испорака: CMR.

CMR може да се користи според распоредот што го користат Beurtvaartadres и CMR Concurrent.
Исто така, понудена е и белгиска верзија на CMR.
Холандската и белгиската верзија за матрични принтери и ласерски печатари може да се нарачаат од CMR Concurrent (ласерскиот печатач е исто така погоден за инк-џет печатари).

Сите екрани за внесување на податоци се погодни за употреба на Windows / Mac компјутери. Програмата е специјално оптимизирана за iOS уреди (iPod, iPhone и iPad). Можете да го користите Airprint за печатење преку вашите iOS уреди.

transfollow-e-cmr-consignment-Со лиценцата TransFollow можете да ги разменувате сите товарни белешки на CMR со TransFollow платформата.

со PrintCMR, пополнувањето се врши преку добро познатото "црвено CMR", така што брзо разбирате како функционира TransFollow.
Веднаш штом ќе се логирате во TransFollow преку PrintCMR, сите ваши товарни белешки кои се чуваат во TransFollow се достапни за вас.
Ако е потребно, товарниот лист на TransFollow може да се отпечати на претходно печатените CMR формулари. Ова го олеснува воведувањето во дигиталниот e-CMR.

adr-imo-dangerous-goods-declarДекларацијата за опасни материи ги содржи следните карактеристики во програмата, што го олеснува пополнувањето на формулар за ADR.

ADR писмото може да се користи според изгледот на Beurtvaartadres и CMR Concurrent. Варијантата за Испорака е вклучена уште од PrintCMR верзија 15.6v5. Варијантата за воздушниот товар е сеуште во развој.
Во прилог на стандардната форма, Додатокот е исто така вклучен. Со ова може да се опишат голем број дополнителни материјали, што се отпечаќаат одделно.

vrachtbrief-avcPrintCMR ги нуди следните карактеристики, кои ви овозможуваат лесно да го пополните товарниот лист на AVC.

AVC може да се користи во согласност со распоредот на Beurtvaartadres и CMR.
AVC за матрични принтери и ласерски печатари може да се нарача од CMR Concurrent (ласерскиот печатач е исто така погоден за инк-џет печатари).
Забелешка: Програмата ја поддржува само A4 големина AVC.

weegbrief-of-weegbonPrintCMR ги нуди следниве карактеристики, кои ви овозможуваат лесно да го пополните тежинскиот извештај.

Извештајот за тежината се базира на употребата на обична хартија A4. Можете да додавате логоа, слики и влезни кутии за себе и да ги испечатите на тежинскиот извештај.

документ-декларацијаБарањето за трошоци е создадено посебно за вработените.
Можете да креирате барање за трошоци секогаш кога сакате со користење на вашиот iPhone (или iPad) за да ја фотографирате вашата сметка и да додадете информации.
Следно, можете да водите евиденција за она што сте го доставиле до вашиот работодавец, заедно со статусот на плаќање.
И ако ја изгубите сметката, сеуште имате копија PrintCMR!

волшебник-логистикаВолшебникот во PrintCMR е дизајниран за да овозможи создавање на сопствени документи.
Можете сами да креирате "форма" со користење на основните компоненти.
Бидејќи секоја од компонентите вклучува постапка чекор, можете дури и да се изгради свој логистички процедури.

Следниот дел ги сумира можностите кои ги нуди Волшебникот за логистика.

факторингОбработката на CMR е всушност иста како (последователно) креирање на фактура за продажба за бизнисите во секторот за патен транспорт.

Модулот за фактурирање е развиен врз основа на овој концепт. Како PrintCMR се развива понатаму, наскоро ќе биде возможно автоматски да се генерира фактурата за продажба во време кога ќе се креира CMR. Значи никогаш нема да заборавите повторно да фактурирате! Верзијата на iPhone на фактурата се уште е во развој.

bijlage-7 --- annex-viiАнекс 7 е во согласност со барањата од Регулативата (EC) бр 1013 / 2006.

Анекс 7 може да се испечати на стандардна обична хартија. Документот може да се печати на холандски, германски, француски и англиски јазик.
Сите полиња во Анекс 7 се полиња за влез во слободна форма (текст).

handelsdocument-commercial-docТрговскиот документ е усогласен со дизајнот што го бара Регулативата (ЕЗ) 1069 / 2009.

Комерцијалниот документ може да се печати на стандардна обична хартија.
Втората страница автоматски е вклучена во извештајот. Документот може да се користи на холандски и на англиски јазик.
Сите полиња во Комерцијалниот документ се полиња за влез во слободна форма (текст).

сертификат за потеклоСертификатот за потекло (Certificaat van Oorsprong) е усогласен со дизајнот одобрен од страна на Бјуртваатардерес / Стопанската комора.

Сертификатот може да се користи на претходно отпечатени документи доставени од Бјуртвартадерес или ЦМР истовремено. Може да се користат страници 1 до 3.
Сите полиња достапни на сертификатот се полиња за влез без текст (текст).